Richie Hawtin aka Plastikman u Beogradu

Go down

Richie Hawtin aka Plastikman u Beogradu

Post  OLP[Djuke] on Wed Jul 23, 2008 2:59 am

„Minimize to Maximize / DE9: Transitions“ World Tour 2005

Richie Hawtin
(Plastikman - Plus 8, M_nus) Canada/Berlin

Petak 26.avgust 2005, 22-06h

Bašta Sava Centra, Beograd

Kada je svet vrhunskog clubbinga i napredne elektronske muzike u pětanju, Richie Hawtin je ime koje je sinonim za originalnost i savršeni performans. Ovaj 35-godišnji Kanađanin, trajno nastanjen u Berlinu, još od ranih devedesetih pod umetničkim pseudonimom Plastikman ne prestaje da kreira najznačajnije radove savremene elektronike i da ih na svojim spektakularnim nastupima izvodi širom planete.

Zbog toga nam je posebno zadovoljstvo da najavimo nastup ovog trenutno vodećeg svetskog imena klupske i elektronske scene u Beogradu na kome će promovisati svoj novi album “DE9: Transitions”. Performansi Richie Hawtina već godinama unazad važe za nešto najuzbudljivije u modernom clubbingu jer uvek sežu mnogo dalje od onog što nude njegove kolege. Richie na licu mesta, tokom nastupa miksuje, remiksuje, komponuje i edituje, kreirajući magiju rezervisanu samo za istinske legende i inovatore.

Richie Hawtin na svojim nastupima koristi i posebnu opremu – DJ miksetu koju je firma Allan&Heath dizajnirala prema njegovim specifikacijama, 2 gramofona, 2 laptopa kao i niz procesora zvuka/efektora.

Početkom godine, Hawtin je kompilirao projekat "Minimize to Maximize" koji simbolično rezimira fokus njegove karijere koji se sastoji od fuzija minimalističkih elektronskih (house i techno) formi i klupske kulture. Međutim, njegovo novo izdanje “DE9: Transitions” koje u septembru objavljuje londonski Novamute, očekuje se kao neka vrsta revolucije u modernom klupskom zvuku zato što donosi pionirsko korišćenje 5.1 tehonologije u samom procesu snimanja. Sam Richie Hawtin kaže:

“The CD not only explores the traditional musical 'transition' in time and amplitude (X and Y) of sound, but also in the depth (Z) of space and perception,” the minimal techno star enthused, “opening up the DJ mix for the first time into a fully encompassing, surround sound (5.1) environment. “DE9: Transition” has been from start to end, constructed, and composed to be a completely immersive experience. “DE9: Transitions” has been from start to end, constructed, and composed to be a completely immersive experience, allowing you, the listener, to get further into the heart of it all... and this time, even closer to the edit.”Krajem juna, njegovo premijerno izvodjenje DE9: Transitions na vodećem svetskom festivalu savremene klupske muzike Sonar (www.sonar.es) u Barceloni izazvalo je pažnju kompletne svetske klupske javnosti a karte su bile rasprodate mesecima unapred. Richie Hawtin je nastupio sa Nacionalnim simfonijskim orkestrom Katalonije i DJ Ruptureom, a ovaj događaj direktno je pronosio BBC Radio 4 i Radio Catalunya.

Sa projektom “DE9: Transitions”, Hawtin se trenutno nalazi na svetskoj turneji u okviru koje ce posetiti i Beograd 26.avgusta 2005. godine. Richieja će na beogradskom nastupu pratiti Gordan Paunović i Vlada Janjić.

U trenutku kada neki delovi klupske scene preživljavaju stagnaciju, pa čak i ozbiljnu krizu, Richie Hawtin (alias Plastikman) ne samo da ponovo potvrđuje svoju reputaciju možda najveće zvezde klupske elektronike 21. veka, već i neumornog umetnika sa inovatorskim duhom koji istovremeno zabavlja, informiše i edukuje. Zato sa nestrpljenjem očekujemo njegov beogradski nastup koji će uneti uzbuđenje i preko potrebni kvalitet u pomalo usnuli clubbing metropole.

Karte za ovaj događaj nalaze se u prodaji od 15.avgusta po ceni od 800 dinara.

Sve dodatne informacije: 011 262 88 73 - Info point: Buka Bar, Trg Republike
avatar
OLP[Djuke]
Super Moderator
Super Moderator

Posts : 5
Join date : 2008-07-10
Age : 26
Location : Arandjelovac

View user profile http://www.facebook.com/profile.php?id=1304233539

Back to top Go down

Reply:

Post  OLP[Loptasti] on Wed Jul 23, 2008 9:38 pm

Nazalost otkazano je Sad Sad Sad a bas sam planirao da idem ...


avatar
OLP[Loptasti]
Administrator
Administrator

Posts : 87
Join date : 2008-05-25
Age : 27

View user profile http://openloadplay.the-up.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum